Weekend de film cubanez (7-9 decembrie 2012)

Instituto Cervantes București și Ambasada Republicii Cuba în România vă invită, la sfârșit de săptămână la o sărbătoare a filmului cubanez recent, găzduită de Sala de proiecții a noului sediu Cervantes din Capitală (Bd. Regina Elisabeta 38).
Deschiderea ciclului de filme, de vineri, 7 decembrie, ora 19:00, va avea loc în prezența E.S. Dna. Maria Caridad Fajardo, Ambasadoarea Republicii Cuba la București.

Biletele costă 7 lei și se vor pune în vânzare cu jumătate de oră înainte de începerea filmului, la Sala de proiecții a Instituto Cervantes.

Program:

Vineri, 7 decembrie, 19:00
Habanastation
Regia: Ian Padrón
Cuba, 2011, 96 min.
Sinopsis: Doi copii care învață în aceeași clasă într-o școală din Havana petrec împreună un 1 Mai.

Sâmbătă, 8 decembrie, ora 18:00
Y sin embargo/ Și totuși
Regia: Rudy Mora
Cuba, 2012, 86 min.
Sinopsis: Un băiat întârzie la examenul de matematică și-și motivează lipsa de punctualitate inventând pe loc o poveste fantezistă ce provoacă dezordine printre elevi și îngrijorare din partea profesorilor. Pentru a păstra controlul în strictul centru școlar, Directoarea îl obligă să facă o înțelegere în condițiile impuse de ea: va fi singura opțiune a băiatului pentru a scăpa de exmatriculare. Desfășurarea evenimentelor naște îndoieli despre veridicitatea faptelor povestite.

Sâmbătă, 8 decembrie, 20:00
Boleto al paraíso/ Bilet spre paradis
Regia: Gerardo Chijona
Cuba, 2010, 88 min.
Sinopsis: Cuba, 1993. Eunice este o adolescentă care fuge de hărțuielile sexuale ale tatălui. Alejandro este un tânăr rocker care, după ce jefuiește o farmacie, se îndreaptă spre Havana cu câțiva prieteni. Destinul face ca cei doi tineri să se întâlnească pe șosea și, începând din acel moment, pornesc împreună în căutarea Paradisului.

Duminică, 9 decembrie, 18:00
Diario de Mauricio/ Jurnalul lui Mauricio
Regia: Manuel Pérez Paredes
Cuba-Spania-Mexic, 2006, 135 min.
Sinopsis: Ajungând la vârsta de 60 de ani, în timp ce Cuba intră în secolul al XX-lea, lui Mauricio îi vine greu să înțeleagă și să cântărească ultimii 12 ani din propria viață. Mauricio s-a confruntat nu doar cu pierderi personale, ca moartea neașteptată a soției, ci și cu schimbările sociale dramatice din țară. Prin ochii lui Mauricio, ni se deschide o fereastră către viața din Cuba modernă și către toate lucrurile care l-au transformat în omul de acum.

Taguri:, ,

01.12.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.