Premiere de weekend (4 – 6 mai 2012)

Weekendul acesta ne întâlnim cu supereroii benzilor desenate care încearcă să salveze lumea, ne delectăm cu povestea umanistă a unui scriitor care încearcă să salveze un băiețel, ne amuzăm alături de un cuplu logodit care-și tot amână nunta timp de vreo cinci ani, și ne amintim puțin de perioada comunistă.

 

 

1.The Avengers – în regia lui Joss Whedon, este un film cu supereroii benzilor desenate. Nick Fury (Samuel L. Jackson), directorul unei agenții pentru pacea internațională, S.H.I.E.L.D., este forțat să-și formeze o echipă de luptători atunci când viitorul omenirii este amenințat. Dacă vor reuși eroii filmului să salveze planeta sau nu vom afla după vizionarea filmului. Din distribuția filmului fac parte: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Evans, Chris Hemsworth și Samuel L. Jackson.

2.Le Havre – în regia lui Aki Kaurismäki, ne spune povestea lui Marcel Marx (André Wilms) care a renunat la ambițiile sale de scriitor, mutându-se împreună cu soția lui într-un oraș mic și angajându-se ca lustruitor de pantofi. Deși soția lui este foarte bolnavă, acesta reușește să empatizeze cu problema unui băiețel pe care de-abia l-a cunoscut, un imigrant ilegal, luându-l acasă și încercând să-l ajute să scape de autoritățile franceze.

3.The Five-Year Engagement – în regia lui Nicholas Stoller. Comedia romantică ne vorbește despre un cuplu logodit care s-a decis să se căsătorească, însă data nunții se tot amână, timp de vreo cinci ani, din motive profesionale sau de alt gen. Deși sentimentele lor sunt puternice, tensiunile dintre cei doi nu întârzie să apară, ei fiind nevoiți să aleagă ce vor cu adevărat de la viață. Din distribuția filmului fac parte: Emily Blunt, Jason Segel și Chris Pratt.

4.Visul lui Adalbert – După ce a participat la mai multe festivaluri internaționale, filmul lui Gabriel Achim ajunge și în cinematografele de la noi pe 4 mai 2012. Visul lui Adalbert este o comedie neagră ce vine cu o abordare proaspătă asupra unor momente petrecute în România anilor ’80, cum ar fi evenimentul istoric în care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni, în 1986, chiar cu o zi înaintea zilei de aniversare a Partidului Comunist Român. În această atmosferă festivă, îl putem surprinde pe subinginerul Iulică Ploscaru (Gabriel Spahiu) într-o uzină comunistă, cum încearcă să facă un filmuleț despre materialele de protecția muncii.

Taguri:, , , , , , , , , ,

04.05.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.