Premiere de weekend (27 – 29 aprilie 2012)

Weekend-ul acesta aduce premiere interesante, cel mai așteptat este Raven, regizat de James McTeigue, cel care a realizat și V for Vendetta. Un alt film care pare bun este Iron Lady, pentru acest rol, Meryl Streep a primit un Oscar. Pasionații de filme SF se vor bucura de lansarea lui Lockout/Misiune pe Ms One.

 

 

 

 

1.Polisse – în regia lui Maïwenn. La realizarea scenariului regizoarea s-a inspirat din cazurile reale ale unei unități de protejare a copiilor. Filmul aruncă o privire în interiorul Brigăzii franceze pentru Protecția Minorilor, surprinzând diverse fațete ale suferinței umane. Cum reușesc polițiștii să găsească echilibrul dintre viața lor personală și realitatea cu care se confruntă zi de zi, este una dintre problemele pe care le ridică acest film. Pelicula ne prezintă și cazul unei razii într-o tabară de romi. Polisse a câștigat Premiul Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

2.The Iron Lady – regizat de Phyllida Lloyd, este o dramă biografică, ce se inspiră din viața lui Margaret Thatcher, portretizată de Meryl Streep, care a fost prima femeie prim ministru a Marii Britanii. Filmul urmărește traseul politic al Doamnei de Fier, fiica unui băcan, care a reușit să treacă peste orice barieră de sex și clasă, impunându-se pe scena politică, între anii ’79-’90, ca una dintre cele mai faimoase și influente femei. Cu acest film Meryl Streep a câștigat un Oscar pentru cea mai bună actriță intr-un rol principal.

3.The Raven – regizat de James McTeigue (V for Vendetta), este un thriller psihologic, plin de suspans, care are în centru o minte criminală ce-și inspiră faptele din nuvelele scriitorului Edgar Allan Poe. Acțiunea se petrece în anul 1948, în Baltimore, unde detectivul Emmett Fields (Luke Evans) investighează trupurile mutilate ale unei mame și ale fiicei sale, acest caz aducându-i aminte de una dintre scrierile lui Poe. El incepe sa îl suspecteaze în prima fază pe scriitor, însă un nou act de violență are loc atunci când acesta se află la sediul poliției și Edgar Allan Poe (John Cusack) este disculpat. Scriitorul este nevoit să facă echipă cu detectivul Emmet, pentru a-și salva soția din mâinile psihopatului.

4.Lockout/Misiune pe Ms One – regizat de James Mather și Stephen St. Leger. Ms One este numele unei închisori, situată undeva în spațiu, unde sunt ținuți captivi cei mai periculoși criminali. Când Emilie Warnock (Maggie Grace), fiica președintelui american, se duce cu o misiune umanitară pe platforma spațială, ea este luată captivă, împreună cu echipajul de pe Ms One, de către deținuții de acolo. În schimbul libertății sale, agentul Snow (Guy Pearce) este trimis de către președintele Warnock pentru a o salva pe fiica acestuia.

 

Taguri:, , , , , , , , , , , , , , ,

27.04.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.