Les Films de Cannes à Bucarest, 19 – 25 octombrie

Les Films de Cannes à Bucarest  aduce între 19 şi 25 octombrie (la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu), 15 premiere dintre care 8 sunt titluri aflate în palmaresul de anul acesta a Festivalului de la Cannes.

Filmele distinse cu Camera d’Or, Premiul pentru regie, Premiul Juriului și Premiul Un Certain Regard sunt patru dintre propunerile celei de-a treia ediții, patru filme premiate și râvnite de festivaluri din lumea întreagă. Toate vor rula în premieră în România.

Din program:

– The Angel’s Share
– Post Tenebras Lux
– Despues de Lucia
–  Beasts of the Southern Wild
– Cosmopolis
– Killing them softly
– Holy Motors
– Adieu Berthe ou l’enterrement de mémé
– După dealuri
– 7 Days in Havana

Pe lângă premierele unor filme îndelung așteptate, aduse din selecția recentă a celui mai mare festival din lume, evenimentul Les Films de Cannes à Bucarest (19 – 25 octombrie) le propune iubitorilor de cinema să (re)descopere pelicule românești rareori scoase din arhive, aplaudate la Cannes cu 40, 50 sau 60 de ani în urmă.

Dacă la prima ediție a Les Films de Cannes à Bucarest, în 2010, cinefilii au avut ocazia să vadă filme de Iosif Demian, Nae Caranfil, Victor Iliu, Liviu Ciulei sau Nicolae Breban, selecționate în trecut la Cannes, anul acesta vor descoperi cu ce filme au mers acum câteva decenii, din partea României, Ion Popescu-Gopo, Radu Gabrea, Malvina Urșianu, Louis Daquin, Savel Știopul și Sergiu Nicolaescu. Proiecțiile de la Cinema Studio şi Cinema Elvira Popescu vor fi urmate de Q&A-uri cu unii dintre regizori, cu actori din distribuție sau critici de film care i-au cunoscut pe autori.

Programul il gasiti aici.

Taguri:,

03.10.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.