eXplore dance festival, 15 septembrie – 21 octombrie 2012

eXplore dance festival a ajuns deja la a 7-a ediție, timp de-a lungul căruia o listă impresionantă de artiști au reușit să exploreze Bucureștiul și publicul său. Oportunitatea de a fi activ, de a-și asuma aceleași riscuri ca și artistul sunt lucruri care oferă publicului o pozitie privilegiată la ediția din acest an, lansată cu tema A-Dance.

În perioada 15 septembrie – 21 octombrie 2012, eXplore dance festival – Bucharest International Contemporary Dance & Performance Festival își va încanta publicul cu un număr record de performance-uri. Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale ediției, booty Looting, creat de către Wim Vandekeybus/Ultima Vez (BE), va fi prezentat în premieră în România, pentru publicul eXplore dance festival, în datele de 2, 3 și 4 octombrie, ora 20.00. Ca să ne oprim doar asupra câtorva dintre lucrurile de neratat de anul acesta, enumerăm: performance-urile semnate de Jan Martens (BE/NL), Janez Jansa (SI), Jeremy Wade (USA/DE) si Eleanor Bauer (BE/USA), spectacolul de vertical dance semnat de Marianna Andrigo (IT), precum și instalațiile semnate de Superamas (AT/FR/BE) și Dalija Aćin Thelander (RS), dar și multe alte exclusivități.

Nu lipsesc proiecțiile de film (documentare și scurt-metraje), workshop-uri (pentru prima dată de light design și hip-hop). Programul mai cuprinde artist talks, lectures, workshop-ul Critical Endeavour pentru tineri jurnaliști și critici de dans, și pentru al treilea an consecutiv, MEET THE NEXT GENERATION, activitate dedicată sprijinirii tinerilor dansatori și coregrafi. eXplore dance festival va găzdui anul acesta, între 11 și 14 octombrie 2012, Platforma Românească de Dans Contemporan și Performance 2012.

Biletele vor fi puse în vânzare cu 1h înainte de începerea spectacolelor.
BILET EXPLORE DANCE FESTIVAL: 10 RON/SPECTACOL; 15 RON/ZI
BILET SPECTACOL BOOTY LOOTING/ ULTIMA VEZ: 20 RON
BILET PLATFORMA: 10 RON/SPECTACOL; 20 RON/ZI

Programul complet al festivalului aici.

Taguri:

01.10.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.