Două producții românești vor participa la Festivalul IndieLisboa

Două producții românești vor participa la cea de-a noua ediție a  Festivalului IndieLisboa (Festival Internațional de Cinema Independent), care se va desfășura în perioada 26 aprilie – 6 mai 2012, la Lisabona, în Portugalia. Scurtmetrajul Chefu‘, de Adrian Sitaru, este selecționat la categoria Cinema Emergent, iar filmul Toată lumea din familia noastră, realizat de Radu Jude, participă la secțiunea Competiția Internatională de lung-metraje.

În cadrul festivalului vor fi prezenți și actorul Gabriel Spahiu, producătoarele Monica Lăzurean-Gorgan şi Ada Solomon, precum şi jurnalistul Andrei Rus.

Chefu’, de Adrian Sitaru, este povestea unei femei de 55 de ani, pe nume Neli, care trebuie să plece la București pentru câteva zile. În absența acesteia, fiul ei de 17 ani încinge o petrecere de zile mari. Când Neli se întoarece acasă, ea află de la vecinele ei, până în cele mai mici detalii, despre cheful pe care l-a dat acesta în lipsa ei.

„Relaţiile dintre mamă-copii, femei din acelaşi bloc, grijile fiecăruia pentru celălalt, dar şi «frica» de ochii lumii sunt elemente care m-au fascinat în povestea Claudiei Silişteanu şi care m-au marcat şi pe mine încă din copilărie. Mai mult decât o naraţiune clasică, mi-am dorit un film despre povestea interioară a sentimentelor şi stărilor prin care trec protagoniştii”, spune Adrian Sitaru.

Toată lumea din familia noastră, de Radu Jude, încearcă să trateze cu umor  povestea unui tată divorțat, pe nume Marius (Șerban Pavlu), care, dorind să petreacă un weekend la mare, împreună cu fetița lui Sofia (Sofia Nicolaescu), se trezește prins în vârtejul amețitor al unor relații de familie cam ciudate. Din distribuția filmului fac parte: Șerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu, Stela Popescu, Alexandru Arșinel și Tamara Buciuceanu.

Cu lungmetrajul Cea mai fericită fată din lume (2009), Radu Jude a castigat premiul FIPRESCI, la cea de-a șasea ediție a Festivalului IndieLisboa.

Taguri:, , , , , ,

25.04.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.