Tango Monsieur? – cronică teatru

După cum spune și prezentarea, Tango Monsieur? este o piesă fără pretenții de profunzime, o comedioară bulevardieră, cu umor și situații încurcate, tocmai bună de jucat în spații neconvenționale, adică prin baruri, cafenele și cluburi. Tango Monsieur? a fost scrisă de sicilianul Aldo lo Castro, născut în 1947, actualmente director artistic al Teatrului de oglinzi din Catania.

Povestea din Tango Monsieur? este simplă: patru femei se trezesc că sunt soțiile sau iubitele aceluiași bărbat, Marco. Dorința lor de răzbunare e crâncenă, așa că decid să nu se păruiască prea tare, ci să se gândească la un plan mai inteligent, să îl omoare prin exces de sex.

Actorul Alin Brancu, cel care l-a jucat pe Marco, bărbatul afemeiat încurcat cu patru femei, nu mi s-a părut deloc convingător. Poate și pentru că era prea tânăr și nu se potrivea deloc cu rolul de bărbat însurat, cu experiență, așa cum sugera rolul. Cu siguranță daca ar fi avut vreo 10 ani mai mult, alta ar fi fost situația.

Dintre cele patru femei care s-au trezit înșelate, mi s-a părut foarte bună actrița Alecsandra Timofte, care, de altfel, a fost cea mai amuzantă în rolul de femeie mai retardată, care înțelege greu, însă este simplă și sufletistă. S-a mai remarcat Magda Chihaia, în rolul femeii naive și copilăroase, rol pe care și l-a exagerat destul de bine cât să obțină un efect teatral convingător.

Remarcabil a fost și majordomul Carlo, Cătălin Stelian, care alături de Alecsandra Timofte, au ridicat mult calitatea piesei.

Decorurile piesei au fost cât se poate de simple, niște scaune, un cuier și o masă, sugerând un salon. În piesă s-a și dansat puțin pe Gotan Project, s-a băut șampanie și au fost proiectate niște filmulețe cu actorii, introduse destul de bine în poveste.

Deși nu mă dau în vânt după piese așa ușurele, Tango, Monsieur? mi s-a părut onestă și plină de energie. Clubul Vertigo, unde s-a jucat piesa, a fost plin și din câte am văzut lumea a plecat mulțumită. Au aplaudat frenetic și au chemat actorii de trei ori la rampă.

Tango, monsieur? este o productie a teatrului independent InDart și a fost regizată de Bogdan Gagu. Piesa o să se mai joace și în Fabrica, așadar dacă aveți chef de ceva lejer de iarnă, mergeți să o vedeți.

Asistent regie/muzica: Dan Simion
Scenografia: Mihai Plaiasu
Costume/Machiaj: Roxana Lazăr
Coregrafia: Lucian Stan
Video: Andrei Namolosanu
Distributia: Silvia Gagu, Alecsandra Timofte, Adriana Guluțanu, Magda Chihaia, Alin Brancu, Cătălin Stelian, Cristi Vasilica.

Nota 5/10

Taguri:, , , ,

5 / 10

14.11.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.