Sex on the bici, sau cum să faci dintr-un sex bici

În America, “Sex on the bici”, tradus fenomenal din “My husband’s wild desires almost drove me mad” a lui John Tobias, ar fi un episod slab dintr-un sitcom. La noi subiectul se transformă într-o comedie moderată despre sex, care îşi propune să-i scandalizeze pe spectatorii de vîrsta a treia, ai Teatrului Mic, şi să le facă cu ochiul complice celor mai tineri, lovindu-i încet cu cotul şi şoptindu-le la ureche: “Ăăă, ăăă, te-ai prins? E cu sex! Te-ai prins?”

Pe scurt, mesajul piesei e unul simplu: “Sexul e o chestie foarte simplă pe care oamenii se chinuie s-o complice”.

Un cuplu perfect american de americani, Familia Griffin (Adriana Şchiopu, Doru Ana), genul care se duce săptămînal la psiholog, citeşte cărţi motivaţionale şi şantajează alţi oameni, se hotărăşte să-şi condimenteze viaţa catastrofală din dormitor distrugând pe parcurs şi viaţa altor oameni. De exemplu pe cea a vecinului Dl. Connelly (Florin Călinescu), o combinaţie de “redneck” şi administrator securist, care mai întîi se vede implicat fără voia lor în jocurile bolnave ale celor doi, apoi începe să le regizeze chiar el.

Piesa nu duce lipsă de replici spirituale sau momente comice, dimpotrivă numeroasele răsturnări de situaţie o transformă într-o comedie de situaţie agreabilă. Cu toate astea, în unele scene repetiţiile devin uşor agasante, iar în altele acţiunea e mai mult decît previzibilă.

Un mare plus e prezenţa pe scenă a lui Florin Călinescu, căruia rolul de sictirit blazat i se potriveşte ca o mănuşă, poate şi pentru simplul fapt că e rolul pe care îl joacă în ultima vreme şi în viaţa reală.

În concluzie “Sex on the bici” poate fi o escapadă simpatică la teatru, într-o seară în care vreţi ceva mai lejer, nu neapărat o acţiune elaborată şi un joc actoricesc foarte complex.

Notă: 7/10

Regia: Nona Ciobanu

Distribuţia: Florin Călinescu, Adriana Şchiopu, Doru Ana, Sorin Medeleni, Andreea Grămoşteanu

Sursa poza: teatrulmic.ro

Taguri:, ,

7 / 10

02.03.2012 Publicat de radu

Comentarii (1)

  1. vlad

    Chiar ca nu avem gusturi comune ; Din partea mea Ivanov ar trebui sa primeasca 9; Tatal 8 iar Sex on the bici 4

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.