Oscar și Tanti Roz: Cum să trăiești 130 de ani în 12 zile

Sunt puține piese bune care se joacă acum în București și una dintre ele este Oscar și Tanti Roz. Adaptată după o nuvelă scrisă de Eric-Emmanuel Schmitt, piesa, în regia lui Chris Simion, spune povestea unui copil de 10 ani, bolnav de cancer, care mai are doar 12 zile de trăit. El este învățat de asistenta lui, Tanti Roz, interpretată de Oana Pellea, să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi 10 ani.

Deși subiectul este atât de sensibil, piesa are și umor, suficient cât să te facă să mai uiți de boala necruțătoare care îl ia pe Oscar și să râzi. Am remarcat în timpul piesei cum mai mulți spectatori își scoteau discret șervețelele să își sufle nasul sau să își șteargă ochii înlăcrimați. M-am gândit pentru o clipă cum ar fi fost să plângă toata sala în hohote și actorii să se oprească din jucat complet confuzionați. Nu a fost așa, dar nici mult nu mai era.

Copilul Oscar este jucat de Marius Manole, despre care nu mai are rost sa spun cât de bine joacă, iar rolul fetiței bolnave de inimă de care se îndrăgostește in spital, Peggy Blue, este interpretat într-un mod foarte poetic de Antoaneta Cojocaru.

O surpriză plăcută a fost actrița Cristina Cassian, care a jucat rolul Bacon, un copil din spital, prieten cu Oscar și rival în lupta pentru cucerirea lui Peggy Blue.

Aplauzele la final au fost pătimașe, actorii au fost chemați pe scenă de nenumărate ori, iar expresia lor era una de emoție și mulțumire.

Piesa se joacă la Bulandra cu sala mereu plină, iar biletele sunt greu de găsit.

Notă 9/10

Taguri:, , , , , ,

9 / 10

28.02.2012 Publicat de ela

Comentarii (1)

  1. vlad

    pe mine m-a dezamagit regia acestei piese ; in schimb Marius Manole si Cristina Cassian joaca exceptional

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.