Artă de la Bulandra, o discuție amuzantă despre un tablou alb

Artă se joacă la Bulandra, sala Izvor, și este o piesă destul de amuzantă, lejeră, care nu te face să îți pară rău că ți-ai pierdut două ore din viață într-o sală rece, lângă doamne și domni sobri care vin la teatru îmbrăcați ca la nuntă.

În piesa Artă, cei 3 actori discută pe marginea unui tablou în totalitate alb, cu câteva linii albe pe fundal. Unul dintre personaje, Serge, cumpără tabloul cu o sumă exorbitantă, intrigându-l pe prietenul lui, Marc, care nu-i înțelege gestul. Cel de-al treilea prieten, Yvan, suferă cel mai mult de pe urma disputei celor doi prieteni, el fiind prins la mijloc între cei doi.

Prietenia celor 3 personaje pare să se șubrezească din cauza diferențelor de opinii, iar discuțiile lor devin din ce în ce mai absurde si mai comice. Discuțiile despre artă scot la iveală și alte probleme pe care le au cei 3 prieteni, iar lucrurile se complică din ce în ce mai tare, culminând la final când Yvan trece prin tot felul de crize.

Decorul piesei de la Bulandra este minimalist, personajele sunt îmbrăcate la costum, iar majoritatea scenelor se joacă în apartamentul lui Serge, cu tabloul alb undeva în prim plan.

Piesa a fost scrisă de franțuzoaica Yasmina Reza, născută în 1959, și a primit nenumărate premii, ea având mare succes la teatrul Champs-Élysées, care nu se află pe Champs-Élysées, ci pe undeva pe lângă.

Distribuție: Vlad Zamfirescu, Șerban Pavlu, Gheorghe Ifrim.

Regia Cristi Juncu.

Sursa poză: bulandra.ro

Nota 9/10

Taguri:, , , , ,

8 / 10

12.03.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.