Pezenas – orăşelul perfect


Pezenas e de departe orăşelul preferat de expaţii din Languedoc-Rousillon, deşi iniţial nu-mi dădeam seama de ce.

După o vizită de vreo 2 ore prin oraşul vechi, am înţeles că Pezenas oferă exact ce-ţi imaginezi să găseşti în sudul Franţei: un centru aerisit, cu o piaţă săptămânală în aer liber, cu agenţii imobiliare, cafenele, boulanger, boucher-charcutier, mini-market, florărie etc.

Apoi, străduţe înguste, cu clădiri din piatră, pe care poţi să te plimbi până te rătăceşti, sau până ţi se face rău de la atâta plimbare.

În plus, ateliere tradiţionale de meşteşugari şi artişti, nu chiciul turistic devenit acum regulă.

Iar cireaşa de pe tort sunt zecile de depozite de antichităţi şi lucruri vechi în general, care nu se pot numi neapărat antichităţi, precum uşi vechi, sau obloane, înşirate pe strada care duce la Carrefour Market (accesibil pe jos din oraş, lucru rarisim în Franţa).

Şi dacă mai ai şi un teatru, alegerea e făcută. Din acest motiv, în Pezenas sunt vreo 10 agenţii imobiliare. Se cumpără şi se închiriază locuinţe, vile, apartamente în oraş, pe termen lung sau doar pentru vacanţă, marea fiind la doar 15 minute.

Sigur, oraşul vechi are şi un ghetou, dar nu cred că se insistă pe acest aspect.

Pezenas e un orăşel reconfortant, pe care îl puteţi vizita în circa 3 ore, masă şi cafeluţă la terasă incluse, dar mai bine ar fi să staţi mai mult şi să vizitaţi şi magazinele de antichităţi. Sau, de ce nu, să vă mutaţi acolo.

Taguri:, , , ,

10 / 10

03.04.2012 Publicat de adrian

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.