Minerve, Herault – un cuib de catari


A dat denumirea de Pays Minervois întregii regiuni şi realizezi de ce abia când te afli pe promontoriul de piatră dintre două canioane, unde e aşezat orăşelul, unde ai senzaţia că nimeni nu te poate ataca.

Un grup de catari s-a refugiat aici în 1210. Au rezistat 6 săptămâni şi a fost nevoie de 4 catapulte ca să-i facă să se predea. La final au fost arşi pe rug.

Din fortificaţii a mai rămas o bucată de turn, dar cu adevărat spectaculoase sunt prăpăstiile din jurul oraşului.

Când l-am vizitat, oraşul era pustiu. Aici locuiesc permanent circa 120 de persoane, dar vara numărul turiştilor de uneori de zeci de ori mai mare. Sunt câteva cafenele, magazine de artă şi antichităţi şi suveniruri. Pe podul care leagă orăşelul de restul lumii au voie să treacă doar maşini înmatriculate în oraş. Nu riscaţi.

Minerve e o atracţie turistică, dar pentru oamenii care într-adevăr locuiesc acolo, acest lucru e uneori dificil. Dacă mergeţi, aveţi grijă prin ce curţi intraţi, unele nu sunt publice.

Sunt câteva străduţe înguste, totul e din piatră, iar plăcuţele cu denumiri sunt de genul Piaţa Martirilor, Poarta Templierilor etc. Excelent pentru pasionaţii de istorie a templierilor.

Minerve e o destinaţie de o oră-două, incluzând o cafea la una din terase şi poate fi inclusă într-o excursie de o zi la Carcasonne, cu o mic ocol de o oră la Rieux-Minervois, unde puteţi vedea o biserică medievală cu un turn cu 7 laturi şi o istorie misterioasă, cu masoni, templieri şi simboluri stranii.

Taguri:, , ,

10 / 10

27.03.2012 Publicat de adrian

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.