Young adult (2011), drama unei femei singure la 35 de ani


Despre Young Adult (Tânăra adultă) aveam impresia că este o comedie cu o tipă care se poartă la 35 de ani ca la 20 și de aici umorul situației. Nu a fost așa, Young Adult e o dramă cu o scriitoare mediocră (Charlize Theron), proaspăt divorțată, cam bețivă, care se duce în orașul natal să își recucerească iubitul din liceu, Buddy.

Ideea de a-și recuceri fostul îi vine în momentul în care primește pe mail o poză cu copilul acestuia. Orășelul natal e neschimbat, viața aici e monotonă, iar modurile de distracție sunt limitate, lucru care o face pe Mavis Gary (Charlize Theron) să creadă că fostul ei iubit, care trăiește bine mersi împreună cu familia lui, își dorește să evadeze la New York, unde e adevărata viață. Nu reușește, ba mai mult de atât, ajunge în niște situații extrem de penibile.

Filmul e interesant pentru atmosfera vieții într-un oraș mic, unde toată lumea știe pe toată lumea, unde nu se întâmpă de obicei nimic interesant, unde cei trecuți de 30 de ani ajung să se contopească în monotonia generală. Sosirea lui Mavis într-un asemenea oraș, îmbrăcată sexy, frumoasă, cu o carieră de scriitoare, îi face pe mulți să o invidieze. Însă viața ei de femeie independentă nu este nici pe departe așa de împlinită precum pare.

Deși încearcă să-i demonstreze fostului iubit că are o viață tare plictisitoare alături de nevesta lui îmbrăcată ca o pensionară, Mavis Gary nu reușește să îl recucerească și se deprimă așa de tare încât se culcă cu un alt fost coleg, cam grăsuț și complet neatrăgător.

În ciuda faptului că Mavis Gary cade în penibil, are tot felul de drame și nu prea știe ce vrea, este un personaj destul de simpatic, care trezește reacții, lucru care nu se întâmplă cu personaje gen Buddy sau nevastă-sa.

Filmul e ok, însă nu extraordinar. Probabil că va fi apreciat doar de publicul feminin, în special de fetele căsătorite care se vor felicita că nu au ajuns la o vârstă înaintată fără un căpătâi, dar și de cele singure, care se vor felicita că nu locuiesc într-un orășel de provincie, prinse în niște vieți de familie, fără mari posibilități de distracție sau împlinire profesională.

Filmul a fost regizat de Jason Reitman.

Nota IMDB: 6.8
Nota Rotten Tomatoes: 81%

Taguri:, , , , , , ,

7 / 10

29.03.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.