We bought a Zoo (2011), un film pentru duminici ploioase


We bought a Zoo intră în categoria filmelor de familie, adică filmele alea la care nimerești să te uiți din întâmplare când te afli în vizită la părinți și nu te mai desprinzi de ecran până nu termini de mâncat.

We bought a Zoo este inspirat dintr-o poveste reală, așa că să nu vă așteptați la cine știe ce acțiune. Singura întâmplare mai alertă din film este evadarea unui urs de la Grădina Zoologică, însă nimeni nu este rănit, nu se lasă cu urmăriri spectaculoase și nici cu scene care să te țină în tensiune.

Filmul este despre un tânăr tată, Benjamin Mee, jucat de Matt Damon, care, mânat de dorința de a începe o nouă viață după pierderea nevestei, își ia cei doi copii și se mută într-o casă care vine la pachet cu o grădină zoologică. Grădina Zoologică vine la rândul ei la pachet cu angajații, printre care se află și Scarlett Johansson, care parcă tot filmul are o bad hair day.

Personajul Benjamin Mee află că readucerea unei grădini zoologice pe linia de plutire, pentru a fi deschisă publicului, nu e ușoară, mai ales cu un tigru bolnav, niște țarcuri prea mici și un urs deprimat. Filmul are și niște momente vagi comice, inspectorul care vine să aprobe deschiderea grădinii fiind caricaturizat la un mod cam exagerat.

Povestea are un final fericit, grădina este deschisă, iar Matt Damon, deși a suferit tot filmul după nevasta lui, se sărută în ultima scenă cu Scarlet Johansson, ca să nu plece nimeni frustrat din sală.

Filmul este presărat cu câteva cugetări clișeistice (e.g.oamenii sunt mai importanți ca animalele), expresii motivaționale, strecurate în discuțiile personajelor, care fac din film o alegere potrivită pentru difuzarea lui în spitale.

În film mai joacă Elle Fanning, care e foarte drăguță, și Thomas Haden Church, în rolul fratelui contabil al lui Benjamin.

We bought a Zoo (Avem un Zoo!) a fost regizat de Cameron Crowe.

Taguri:, , , , , , , ,

6 / 10

03.04.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.