Water for elephants (2011): Lumea circului din anii ’30

Water for elephants e o poveste cu un circ, un elefant și, bineînțeles, o iubire interzisă. Un tanăr (Robert Pattinson) află că i-au murit părinții chiar în momentul în care își dădea licența la Cornell, pentru a deveni medic veterinar.

Devastat de pierderea suferită, tânărul pleacă în lume să se regăsească, fără niciun ban în buzunar. Într-un mod cu totul întâmplător, urcă într-un tren care se nimerește a fi un tren de circ. Este angajat la circ și se îndrăgostește de nevasta șefului circului, interpretată de Reese Witherspoon, cu care fuge în cele din urmă în lume. Cam ăsta e în mare subiectul filmului.

Povestea, deși se vrea a fi uneori palpitantă, nu impresionează prea mult și îți lasă impresia de ceva foarte lejer, pentru o seară de vară la un cinema în aer liber. Robert Pattinson are o expresie destul de afectată, de parcă stă să plângă mereu, iar Reese Whiterspoon are un rol fără cine știe ce profunzime, însă nici nu cred că se dorea altfel. Filmul este o poveste de dragoste și atât, fără pretenții.

Scenele în care elefantul Rosie este bătut de personajul August (Cristoph Waltz), șeful circului, sunt singurele care trezesc emoții mai puternice în spectatori, fără ele, filmul ar fi fost probabil destul de monoton.

Deși are o poveste simplă și clară, fără substraturi, filmul nu plictisește, mai ales publicul feminin, iar atmosfera din tren devine într-un fel captivantă. Cristoph Waltz joacă personajul cel mai complex și dă tensiune întregului film.

Acțiunea filmului se petrece în anii ’30, când se pare că circurile o duceau destul de greu.

Filmul a fost regizat de Francis Lawrence, după un roman de Sara Gruen, care s-a vândut suspect de bine.

Nota IMDB: 7.0

Nota Rotten Tomatoes: 61%

Taguri:, , , , , , , ,

7 / 10

12.03.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.