Underworld Awakening (2012): meciul vampiri-lycani intră în prelungiri


În Underworld Awakening (Lumea de dincolo: Trezirea la viață), acțiunea este plasată într-un viitor nebulos, în care vampirii s-au împuținat considerabil din cauza unui virus. Pe Selena (Kate Beckinsale) o găsim la începutul filmului criogenată, fără faimoasele ei haine din latex negru, captivă într-un laborator, unde o cercetătoare încearcă să obțină un vaccin pentru virusul care a dus la dispariția celor două specii. Cercetătoarea are un rol minor, nu e foarte importantă în derularea acțiunii. Kate Beckinsale se trezește, își găsește rapid hainele, aceleași ca în celelalte filme, și încearcă să afle cum a ajuns cobai în laborator.

Filmul are o poveste destul de coerentă cât să fie urmărită și de copiii de 10 ani, cam trasă de păr față de primele filme din serie, este plin de acțiune și suficient de sângeros, chiar poate prea sângeros, cât să nu te plictisești și să îți curgă un firicel de salivă de bucurie. Referințele la celelalte două filme Underworld sunt destul de puține, astfel că nu contează dacă le-ai văzut sau nu. Eu de exemplu le-am văzut în ordine inversă și nu am fost confuzionată.

Viitorul e surprinzător pentru personajul vampir Selena, care află că are un copil destul de mare, o fetiță de vreo 10-12 ani, iar neamul ei de vampiri se ascunde prin subterane, hăituit de numărul din ce în ce mai mare de lycani. Sunt introduși în scenă niște lycani cu puteri sporite, un fel de vârcolaci Godzilla, care se pare că se află chiar la conducerea companiei unde Selena a fost criogenată. Dar Selena nu ne dezamăgește și îi bate ca de obicei pe toți, iar la final nu mai este o surpriză pentru nimeni că este în viață, fără nicio mână ruptă și cu costumul din latex intact.

Filmul lasă la sfârșit o fereastră pentru o continuare, prin introducerea unor indicii că lycanul-vampir Michael Corvin trăiește, așadar o să mai avem parte de încă un film din serie, în care Selena o să-și regăsească iubitul să-l tragă la răspundere că a lăsat-o însărcinată.

Filmul nu a mai fost regizat de Len Wiseman, care le-a regizat pe primele două din serie, ci de suedezii Måns Mårlind și Björn Stein, care au mai regizat împreună și Shelter din 2010.

Nota IMDB: 6.7
Nota Rotten Tomattoes: 30%

Taguri:, , , , , , , ,

6 / 10

15.03.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.