Top filme SF din 2011

Anul 2011 nu a fost foarte bogat în filme SF bune, așa că mi-a fost destul de greu să aleg 10 care mi-au plăcut și am ales numai 8, care nu sunt niște capodopere, dar au niște idei interesante, sunt captivante și realizate bine.

1. Limitless (Dincolo de limite) cred că e cel mai bun SF din 2011, poate și pentru că e inspirat dintr-o carte. Filmul este despre un scriitor lipsit de inspirație care primește niște pastile, similare cu un drog, de la un prieten. Aceste pastile îi permit să își folosească creierul la capacitatea maximă, adică să aibă memorie bună, imaginație, să fie creativ, să se descurce în orice domeniu. El ajunge să scrie un roman în 4 zile. Povestea se complică și este interesantă până la final. În film joacă Bradley Cooper, Robert de Niro și Abbie Cornish. Trailerul aici.

 

2. The Adjustment Bureau (Gardienii Destinului) este inspirat după o poveste de Philip K. Dick, care este un reper pentru filmele SF bune. Filmul are în centru povestea de dragoste dintre un politician (Matt Damon) și o balerină (Emily Blunt), care sunt urmăriți de Gardienii Destinului și nu sunt lăsați să fie împreună, destinele lor fiind altele. Finalul are niște scene gen Matrix, în care realitatea este ca un labirint cu uși. Filmul a fost regizat de George Nolfi, iar scenariul a fost scris de Philip K. Dick.

Trailerul aici.

 

3. Cowboys & Aliens (Cowboys & Extratereștri) este o poveste captivantă, deși nu s-ar zice dată fiind alăturarea bizară de extratereștri cu cowboy. Filmul avea un potențial mare să devină foarte ridicol, însă nu a devenit. Filmul are o distribuție de excepție: Daniel Graig, Olivia Wilde și Harrison Ford. Regia a fost semnată de Jon Favreau.

Trailerul aici.

 

4. Paul este o comedie SF, cu un extraterestru simpatic și doi tineri pasionați de benzi desenate care îl ajută să se întoarcă pe planeta lui natală. Călătoria celor doi cu extraterestrul în mașină către nava acestuia se transformă într-o aventură în care sunt urmăriți de niște agenți federali, dar și de tatăl unei fete pe care o iau cu ei în mașină. În film joacă Simon Pegg, Nick Frost și Sigourney Weaver. Filmul a fost regizat de Greg Mottola.

Trailerul aici.

 

5. In Time (În Timp)  este un SF cu o idee foarte interesantă. Filmul ne prezintă o lume în care moneda de schimb nu mai este banul, ci timpul concret care poate fi procurat destul de greu, după cum se va vedea în film. Justin Timberlake, deși nu este un actor prea bun, face un rol decent, chiar ok, alături de Amanda Seyfried. Filmul a fost regizat de Andrew Niccol.

Trailerul aici.

 

6. Source Code (Transfer de identitate) este un SF cu un scenariu ok, unde există și o poveste, nu numai împușcături și sânge. Filmul spune povestea unui individ, jucat de Jake Gyllenhaal care face parte dintr-un experiment guvernamental. El este transferat într-un corp dintr-un tren, în ultimele minute de viață ale acestuia, înainte ca trenul să sară în aer. Deși scena transferului se repetă de multe ori devenind agasantă, filmul are un final interesant. Regia a fost semnată de Duncan Jones.

Trailerul aici.

7. Rise of the planet of the apes (Planeta Maimuțelor: Invazia) Subiectul cu maimuțele care vor să preia controlul asupra Planetei nu este unul nou, însă regizorul Rupert Wyatt a avut grijă să facă povestea interesantă prin efectele speciale foarte bune și un scenariu captivant. Filmul este despre un experiment scăpat de sub control și despre niște maimuțe care pornesc un război împotriva oamenilor. Rolul maimuței Caesar este interpretat de Andy Serkis, care l-a jucat și pe Gollum din Stăpânul Inelelor.

Trailerul aici.

8. The Thing Deși nu mă așteptam, The Thing (Creatura), un prequel la filmul lui John Carpenter din ’82 pe care nu l-am văzut ca să fac o comparație, este un SF horror destul captivant, cu niște cercetători în Antarctica. Aceștia descoperă o navă spațială și un alien într-un bloc de gheață. În urma unei greșeli a șefului expediției, alienul se trezește la viață și începe să-i omoare unul câte unul, însă la un mod destul de subtil: luându-le înfățișarea. Filmul a fost regizat de Matthijs van Heijningen jr.

Trailerul aici.


Taguri:, , , , , , , , , ,

8 / 10

27.03.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.