The Thing (2011): ce face un extraterestru în Antarctica


Deși nu mă așteptam, The Thing (Creatura), un prequel la filmul lui John Carpenter din ’82 pe care nu l-am văzut ca să fac o comparație, este un SF horror, fără pretenții, însă destul de captivant, cu niște cercetători în Antarctica. Aceștia descoperă o navă spațială și un alien într-un bloc de gheață.

În urma unei greșeli a șefului expediției, alienul se trezește la viață și începe să-i omoare unul câte unul, însă la un mod destul de subtil: luându-le înfățișarea. Paranoia se instalează în rândul celor aflați la stația din Antarctica, care încep să se suspecteze unii pe alții că ar putea fi alieni. Extraterestrul e destul de înfricoșător și seamănă cumva cu cel din seria Alien.

Deși e previzibilă în unele momente, povestea nu este plictisitoare și reușește să mențină suspansul de la început până la final. The Thing este o alegere bună pentru o seară în care ai chef de un film nici prea bun, nici prea prost, cu un scenariu suficient de interesant cât să nu te adoarmă.

Filmul probabil nu va fi apreciat de cei care preferă filmele în care pericolul este sugerat, dezvăluit vag și nu arătat, așa cum se întâmplă în The Thing, unde producătorii nu s-au sfiit să ne arate alienul în toată hidoșenia lui.

Regia a fost semnată de Matthijs van Heijningen jr.

Nota IMDB: 6.3

Nota Rotten Tomatoes: 45%

Taguri:, , , , , , , , ,

7 / 10

02.04.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.