The Notebook (2004): O poveste pentru fete


Regizat de Nick Cassavetes, cunoscut și pentru My Sisters Keeper, The Notebook intră în categoria filmelor la care fetele plâng și băieții se plictisesc.

The Notebook este o poveste emoționantă de iubire dintre un băiat sărac lipit, muncitor în construcții, care tot filmul umblă cu niște pantaloni extrem de urâți, și o fată bogată, care nu lucrează în construcții, ci studiază. Cei doi trăiesc o tumultuoasă poveste de dragoste adolescentină, pe care o regăsesc la fel de intensă și când devin adulți, când lucrurile se complică și apar în peisaj și alte personaje cu care fac sex.

În rolul băiatului cu pantaloni urâți joacă Ryan Gosling, care are în film multe momente de tăcere destul de intrigante, nu însă la fel de intrigante că cele din Drive.

Ryan Gosling are un stil destul de lent de a juca și face lucrurile invers de cum te-ai aștepta, nu exagerează cu trăirile și se menține într-un echilibru emoțional bizar.

Deși mor toți la final, nu se poate spune că filmul se termină nefericit, dat fiind că cele două personaje se sting de bătrânețe, după o viață lungă și liniștită, trăită într-un decor idilic, la țară.

Filmul are o poveste coerentă, simplă, clară și mizează pe latura emoțională a spectatorului, însă parcă este prea siropos.

Trailerul aici.

Nota IMDB: 7.9

Nota Rotten Tomatoes: 53%

Taguri:, , , , , , ,

7 / 10

21.02.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.