The Hunger Games (2012) – cronică film

Realizat de regizorul Gary Ross după o carte de Suzanne Collins, The Hunger Games este un SF cu o idee interesantă, transpusă parcă prea simplu, fără să se insiste asupra contextului.

Ne aflăm într-o lume a viitorului, într-un regim totalitarist, în care cea mai mare distracție a bogaților, îmbrăcați ca niște bufoni, o reprezintă reality show-urile. Din 12 districte sunt aleși în fiecare an la Jocurile Foamei câte două persoane, jocul încheindu-se când rămâne un singur supraviețuitor. Înainte de a intra în jocuri, cei 24 de concurenți sunt îndopați bine, îmbrăcați frumos și distrați, și, de altfel, nu face nimeni foamea până la final.

Filmul urmărește lupta pentru supraviețuire a personajelor Peeta și Katniss, interpretate de actorii Josh Hutcherson și Jennifer Lawrence. Cei doi fac echipă și reușesc să treacă prin tot felul de situații palpitante, care te țin de câteva ori cu sufletul la gură. Ei reușesc să manipuleze audiența și să devină favoriții publicului, un public prezentat ca o masă amorfă de retardați bogați.

Povestea este tratată destul de superficial, fără să aibă vreo idee moralizatoare, deși este vorba de un regim totalitarist. Singurele momente mai dramatice sunt cele în care oamenii dintr-un district se revoltă, însă nu se insistă pe asta. Nici nu prea am înțeles de ce au mai inclus scenele alea.

În film mai apar Woody Harrelson și Donald Sutherland.

The Hunger Games este prima parte dintr-o trilogie și a avut destul de mare succes la public. Ca să închei, mie filmul mi s-a părut prea lung și pe alocuri m-am plictisit.

Nota IMDB: 7.4

Nota Rotten Tomatoes 85%

Nota Cronix: 6.0

Taguri:, ,

6 / 10

23.08.2012 Publicat de ela

Comentarii (1)

  1. nevermind

    Recomand cartile. Acolo exista destula morala. Filmul, insa, mi se pare mediocru. Nu-l recomand persoanelor care au citit cartea.

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.