The Descendands (2011): O dramă de familie plasată într-un cadru luxuriant


The Descendands nu este un film foarte palpitant, derularea secvențelor e monotonă, muzica e cumva tristă, iar senzația pe care ți-o lasă este una de melancolie amestecată cu o impresie de întelegere a vieții și o părere de rău că nu ai o casă pe malul mării.

Filmul nu este plictisitor, te tine cumva în priză până la sfârșit, când te bucuri că personajele au început să se înțeleaga, chestie care este previzibilă oricum de la începutul filmului.

The Descendands spune povestea unui avocat destul de înstărit (George Clooney), a cărui nevastă a suferit un accident cu barca și se află în comă, fără șanse de recuperare. De parcă suferința asta nu ar fi suficientă, personajul mai află și că nevastă-sa îl înșela cu un agent de vânzări, pe care personajul lui Clooney ține morțiș să-l cunoască. Cele două fiice ale personajului par că au și ele niște probleme la început, ușor exagerate la fiica cea mare (Shailene Woodley) care bea și se droga, copleșită de infidelitatea maică-sii, însă și le rezolvă rapid pe parcurs, când situația în familie începe să se armonizeze.

Casa superbă în care locuiește personajul Matt King, dar și terenurile de pe malul oceanului, moștenite de generații de familia acestuia, te fac să te întrebi dacă are vreun rost să empatizezi cu tristețea personajului, plasată într-un cadru atât de luxuriant.

Peisajele din Hawaii sunt superbe, muzica e în ton cu lentoarea filmului, iar povestea curge destul de liniar fără să te trezească ceva, mai puțin scenele cu prietenul fiicei lui Matt King, un băiat cam retardat, care nu face decât să dea niște replici stupide în niște situații nepotrivite.

Am tot amânat să mă uit la film, mi se părea că nu are o poveste prea interesantă, însă, până la urmă filmul m-a prins. George Clooney, care nu se află printre actorii mei favoriți, face un rol bun, trece prin tot felul de stări, de la șoc, la neînțelegere, revoltă, tristețe, disperare, împăcare cu situația. Scena în care își ia rămas-bun de la nevastă-sa e destul de emoționantă. Îi cade o lacrimă pe nas și îi stă destul de bine așa.

Filmul a fost regizat de Alexander Payne și a primit tot felul de premii.

Trailerul aici.

Nota IMDB: 7.7

Nota Rotten Tomatoes: 8.9

Taguri:, , , , , , ,

7 / 10

25.02.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.