The Cell (2000): O abordare fantasy a unei minți criminale


Regizorul Tarsem Singh, cunoscut publicului pentru Immortals și The Fall, ne propune în The Cell (Conexiune inversă), o abordare fantasy asupra filmelor cu criminali în serie.

Scenariul nu urmează traiectoria clasică a filmelor cu psihopați, în care spectatorul se transformă într-un fel de detectiv ce merge pe urma indiciilor pentru a-și da seama care e criminalul în serie, ci dimpotrivă, știi de la început cine e criminalul, iar tot farmecul filmului stă în jocul psihopatului cu mintea psiholoagei.

Așadar, încă din primele scene facem cunoștință cu criminalul în serie și cu obsesia acestuia, aceea de a-și îneca victimele în niște acvarii uriașe.

Prima parte a filmului este destul de plictisitoare, însă decorurile, machiajul și, în general, tot ce ține de vizual, este chiar impresionat și compensează alte lipsuri.

În film apare și Jennifer Lopez, care de multe ori este un indiciu pentru filmele proaste, însă în The Cell nu pare chiar o catastrofă, e chiar ok. Ea este un fel de terapeută care reușește, cu ajutorul unei noi tehnologii, să se conecteze la mintea umană, respectiv a pacienților. Convinsă de agentul FBI , Peter Novak (Vince Vaughn), să pătrundă în substraturile unei minți schizofrenice, aceasta transformă misiunea ei într-o aventură personală și destul de riscantă.

The Cell este interesant și pentru faptul că este schimbată perspectiva, iar spectatorului îi este arătat cum este în pielea/mintea unui psihopat.

Filmul a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun machiaj în 2001.

Trailerul aici.

Nota IMDB: 6.2

Taguri:, , , , , , ,

6 / 10

03.03.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.