Silver Linings Playbook (2012): jucăuș și plauzibil

Silver Linings Playbook, tradus la noi cu Scenariu pentru happy-end, a avut un mare succes la public și asta mai ales pentru chimia dintre personajele principale interpretate de Bradley Cooper și Jennifer Lawrence. Pentru prestația lor din acest film, cei doi au fost nominalizați la Oscar și Globurile de Aur, Jennifer Lawrence reușind să câștige Globul de Aur într-o categorie în care era nominalizată și Meryl Streep, și Oscarul într-o categorie unde a concurat alături de Naomi Watts, Jessica Chastain, Quvenzhané Wallis și Emmanuelle Riva.

Filmul este despre un individ cu tulburare bipolară, Patrick, jucat de Bradley Cooper, care se vede nevoit să locuiască la părinți după ce revine din clinica unde a stat internat timp de 8 luni de zile. Motivul internării: trauma provocată de infidelitatea nevestei, Nikki, pe care speră, la un mod obsesiv, să o recucerească.

Tiffany (Jennifer Lawrence) e și ea pe pastile după ce i-a murit soțul, așa că întâlnirea dintre cei doi nu are cum să fie una normală. Deși pare puțin probabil, cei doi reușesc să se împrietenească și chiar să se îndrăgostească unul de celălalt, după ce trec prin tot felul de certuri și împăcări.

Personajul Patrick este exagerat de isteric, gălăgios, insuportabil cu crizele lui nocturne, însă după întâlnirea cu Tiffany, treptat, el devine mai coerent, pentru ca la sfârșit să ajungă aproape normal, cu niște replici ceva mai calme și lucide.

În film o să-l vedem și pe Robert De Niro, în rolul tatălui lui Patrick, și el cu niște probleme psihice destul de mari. La fel ca toți din film.

Silver Linings Playbook este un film vesel și optimist, iar scenariul nu e încărcat de chestii siropoase, așa că o să vă lase cu o stare bună la final. Nu e o capodoperă, e doar un film lejer.

Filmul a fost regizat de David O. Russell și a primit 8 nominalizări la Oscar, însă a câștigat doar unul.

8/10

Taguri:, , ,

7 / 10

26.02.2013 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.