Red Lights (2012): actori buni, film mediocru

Red Lights, tradus la noi cu Dincolo de Întuneric, are toate premisele să fie un film bun, subiect interesant, actori buni, ceva acțiune și suspans, însă nu reușește să fie mai mult de un film mediocru. Spre final filmul devine confuz și, deși este mai alert, începe să plictisească. Eu mi-am pierdut interesul pentru film pe la jumate când mi-am dat seama că filmul merge în favoarea paranormalului, în loc să meargă în favoarea științei, așa cum mă așteptasem inițial.

Filmul este despre doi profesori, Sigourney Weaver și Cillian Murphy, care încearcă să le spulbere oamenilor credința în paranormal și îi demască pe cei care vorbesc cu morți, cheama spirite sau îndoaie linguri, dându-le la iveală trucurile. Robert de Niro are în film rolul unui individ orb celebru, care își reia după mulți ani show-urile în care vindecă boli și face tot felul de chestii paranormale, mizând pe naivitatea oamenilor.

Mi-a plăcut că în film e redat destul de bine felul în care se manipulează oamenii prin lucruri paranormale, superstiții și informații facile, și cât de greu poate fi acceptată o explicație științifică.

Regizorul nu a știut să speculeze la un mod interesant conflictul paranormal – știință și nu a scos nimic din el, dimpotrivă, a încercat să dea un final spectaculos și a ieșit doar ceva confuz. Ca un pictor netalentat, dar înflăcărat, care vrea să dea tușa finală și strică tot tabloul.

Filmul a fost regizat de Rodrigo Cortes. În film o să o mai remarcați pe Elizabeth Olsen.

Nota IMDB: 6.2
Nota Rotten Tomatoes: 29% fresh
Nota Cronix: 5.0

Taguri:, , , , , ,

5 / 10

05.12.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.