Perfect Sense (2011): Epidemia lovește simțurile


Filmul Perfect Sense este o apocalipsă cu iz de romantism. Regizorul David Mackenzie ne forțează limitele și ne transpune într-o lume atinsă de o dezintegrare a simțurilor, unde pierderea unui simț este precedată de o anumită stare de durere, groază sau furie.

Cum am reacționa noi dacă treptat ne-am pierde simțul mirosului, gustului, auzului și văzului? Un posibil răspuns îl obținem de la personajele din film: Susan, jucată de frumoasa Eva Green din The Dreamers și Michael, interpretat de Ewan McGregor.

Susan, de profesie epidemiolog, încearcă să investigheze apariția unei epidemii necunoscute ce s-a extins pe tot globul. Însă, cum dragostea transcende orice fel de haos, o idilă se naște între Susan si Michael. Michael lucrează într-un restaurant, aflat în vecinatatea apartamentului lui Susan, ca șef bucătar. Pierzându-si mai intâi simțul gustului, în același timp cu alți oameni din alte colțuri ale lumii (cam forțată sincronizarea), acesta se adaptează din mers, făcând preparatele să fie mai picante, mai aromate. Ideea este că lumea merge mai departe, se adaptează condițiilor vitrege apărute. Idila personajelor se nuanțează pe fondul unei stări generale de panică și haos, iar mesajul central al filmului devine ideea că dragostea rămâne dincolo de pierderile pe care le suferim.

Din păcate, filmul nu ne face să empatizăm prea mult cu personajele principale, poate și din cauza scenelor cu alură de documentar în care sunt prezentați oameni suferind si diverse atrocități.

Pentru cei interesați de evoluția actorilor români în filmele americane, în prima parte a filmului apare într-un rol scurt și actrița româncă Anamaria Marinca, cunoscută pentru rolurile din “4,3,2”și “Boogie”.

Trailerul aici.

Nota Imdb: 7.1

Nota Rotten Tomatoes: 5.1

Taguri:, , , , , ,

6 / 10

27.02.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.