Partir (2009), o tumultoasă poveste de dragoste


Partir (Leaving) spune povestea unei femei plictisite de viața de familie, care se îndrăgostește de muncitorul de origine spaniolă, un fost pușcăriaș, venit sa lucreze la ea acasă la un cabinet de fizioterapie. Suzanne, personajul jucat de Kristin Scott Thomas, are doi copii, o casă uriașă cu grădină și cam tot ce își poate dori o femeie, mai puțin pasiune. Muncitorul Ivan, jucat de Sergi Lopez, este exact opusul soțului: un om simplu, sărac, fără job, îmbrăcat prost, însă tandru, atent, fermecător, spontan.

Din cate am vazut pe net, filmul trezește sentimente contradictorii în rândul publicului feminin. Pe de o parte, Suzanne este judecată că alege fericirea în defavoarea comodității, alături de un soț care îi oferă bani (îi dă 30.000 de euro să își facă un cabinet de fizioterapie), iar pe de altă parte Suzanne este admirată pentru că are forța să iasă dintr-o relație plictisitoare, de lânga un sot bolnav de posesiv, care nu știe să îi ofere și altceva decât satifacții materiale.

Povestea e una frumoasă, dramatică la final, puțin previzibilă pe alocuri (momentul în care Ivan este prins cu tablourile furate), puțin forțată (Samuel soțul, jucat de Yvan Attal, controlează tot orașul cu relațiile lui), însă asta nu știrbește cu nimic din farmecul filmului.

Filmul se potrivește cu orice seara și cred că va fi gustat în special de publicul feminin dornic de povești de dragoste tumultoase.

Ce mi-a plăcut: actorii nu arată ca scoși din cutie, așa cum sunt mulți care joacă în filmele hollywoodiene și au aspect de oameni normali.

Filmul a apărut în 2009, este în franceză și este regizat de Catherine Corsini.

Un trailer al filmului găsiți aici.

Nota IMDB: 6.3

Nota Rotten Tomatoes: 6.9

Taguri:, , , , , , ,

8 / 10

23.02.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.