Love Building (2013), debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină, o reușită

Am ajuns ieri-seară, și bine am făcut, la Love Building, regizat de Iulia Rugină, un film amuzant, la care s-a râs în hohote, despre 14 cupluri (12 hetero si 2 de lesbiene) care încearcă să își repare relațiile într-o săptămână în cadrul unei tabere, undeva pe malul unui lac, la un fel de pensiune (complexul Laguna Verde).

Programul este coordonat de 3 psihoterapeuți/traineri, fiecare dintre ei cu problemele lui amoroase. Cel mai normal dintre cei trei este Silviu, jucat de Dragoș Bucur, despre care nu mai are rost să zic că joacă bine, toată lumea știe. Silviu pare cel mai detașat din peisaj și face mișto de colegii lui psihoterapeuți, prinși în niște probleme mai mari decât ale celor veniți la terapie.

Cuplurile sosite în acest program, care constă în câteva exerciții și teme de gândire nu foarte complexe, au probleme care mai de care mai comune: banii, băutura, adulterul, neîncrederea în celălalt, rutina, gelozia, incompatibilitatea, lipsa atracției sexuale etc., așa că probabil o să vă regăsiți printre ele și o să empatizați cu personajele.

În Love Building o să-l mai vedeți și pe Alexandru Papadopol, care a revenit la film după o lungă absență, în rolul unuia dintre terapeuți, neimplicat în vreo relație, însă confruntat cu diverse nelămuriri de identitate sexuală. Sună serios, dar în film nu e. Celălalt psihoterapeut este jucat de Dorian Boguţă, și el un actor foarte bun, nevoit să se obișnuiască cu faptul că nevastă-sa s-a culcat cu vărul ei.

Filmul are un umor bun, fără să fie vulgar, este lejer, simplu, clar, interesant și te lasă cu un zâmbet pe față după scena de final, care încheie, zic eu, foarte reușit toată povestea. Majoritatea actorilor din film sunt absolvenți ai școlii Actoriedefilm.ro, fondată de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol.

Filmul se va lansa oficial în septembrie, așa că dacă n-ați apucat să îl vedeți la B-Est IFF, mai aveți de așteptat ceva până în toamnă.

Pe Iulia Rugină o știți probabil cu “Bună Cristina, Pa Cristina!”, “Captivi de Crăciun” și alte scurtmetraje, care au luat diverse premii.

Scenariul la Love Building a fost scris de Iulia Rugină, Ana Agopian și Oana Răsuceanu.

Merită să vedeți filmul, o să vă amuzați sigur.

Taguri:, , , , ,

8 / 10

20.04.2013 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.