Lola Versus (2012) sau cum să îți revii după o despărțire

Lola Versus este clar un film pentru fete, așa că să nu vă supărați dacă prietenului vostru n-o să-i placă și n-o să rezoneze cu problemele din film. Ar fi ciudat.

În film este vorba despre o despărțire, povestită din perspectiva Lolei, o tânără de 30 de ani, cu o personalitate ceva mai interesantă față de alte personaje feminine din comediile romantice hollywoodiene.

Lola are bineînțeles și o prietenă, care nu are trăsăturile trasate grotesc, așa cum se întâmplă de obicei cu prietenele personajelor principale, care sunt ba retardate, ba vulgare, ba stupide. Prietena Lolei e ușor retardată, însă e suficient de drăguță cât să ajungă să fie iubita unui fost iubit al Lolei. Povestea e mai complicată: Lola are un iubit, care îi propune să se căsătorească. Înainte de căsătorie, acesta, confuz din cale-afară, decide să se despartă. Lola e devastată și se culcă cu cine apucă. Filmul e uneori amuzant și parcă nu este așa încărcat de clișee ca alte filme romantice. Acum să nu vă așteptați la o capodoperă, că nu e.

În rolul Lolei s-ar fi potrivit foarte bine Zooey Deschanel, însă nici cea pentru care a optat regizorul Daryl Wein nu a fost o alegere rea, adică Greta Gerwig.

Nota imdb: 4.8

Nota Rotten Tomatoes: 34% fresh

Nota Cronix: 6.0

Taguri:, , , , , ,

6 / 10

18.12.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.