Lockout (2012) – cronică film

În caz că vreți să vă spălați creierul cu un film care să nu vă facă să vă simțiți vinovați că pierdeți vremea, atunci Lockout s-ar putea să fie potrivit, nu pentru că ar fi inteligent făcut, ci că are un fir narativ oarecum clar, câteva idei interesante și este realizat ok. La sfârșit o să fiți mulțumiți, iar replicile personajului Snow s-ar putea să vă smulgă vreo două zâmbete.

Filmul este despre o închisoare pe planeta Marte, MS One, unde este trimis personajul principal să o salveze pe fata președintelui, aflată p-acolo să descopere dacă se fac experimente pe deținuți. Iubitorii de science fiction nu se pot delecta cu cine știe ce imagini cu galaxii sau cu nave spațiale, scenele în care sunt lansate niște nave în spațiu sunt foarte scurte, ceea ce ne arată că regizorul n-a avut chef să dezvolte latura SF și a dezvoltat doar conflictele din închisoare. Nu prea am înțeles care a fost faza cu valiza de la final și nici nu mi-am mai bătut capul cu asta, cert e că valiza avea un rol important în salvarea personajului principal.

Rolul Emily este jucat de Maggie Grace, pe care am mai vazut-o în câteva episoade din Lost și mi s-a părut cam comună, iar rolul Snow este jucat de Guy Pearce, care mie nu îmi place în mod deosebit, dar presupun că are priză la public.

Filmul a fost regizat de James Mather și Stephen St.Leger.

Nota IMDB: 6.1
Nota Cronix: 5.8

Taguri:, , , , , ,

6 / 10

03.08.2012 Publicat de ela

Comentarii (1)

  1. murix

    din cate stiu eu, e o statie spatiala care orbiteaza in juru’ Pamantului

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.