Like Crazy (2011) – cronică film


Like Crazy este un film independent, foarte drăguț, despre cât de greu este să ții o relație la distanță, mai ales dacă te despart un ocean și o viză. Filmul este așa de natural făcut, încât comedioarele romantice hollywoodiene de duzină care umplu de obicei afisele cinematografelor si la care mai ajungi uneori sa te uiti din plictiseală sau blazare, ajung să ți se pară niște porcării și mai mari, scrise de niste scenariști care amestecă clișee penibile și le vând cretinilor.

Actorii, Felicity Jones și Anton Yelchin, întruchipează doi studenți, ea – britanică, el – american, care ajung să se placă așa mult, că nu le mai vine să se mai despartă când se termină școala. Partea îngrozitoare vine când ea nu primește o prelungire pentru viza de America și el ajunge să facă un fel de navetă de la Los Angeles la Londra.

Sătui de distanță, cei doi se mai implică și în alte relații, însă reușesc să treacă până la urmă și peste asta. Povestea celor doi este simplă, actuală, frumoasă și emoționantă, fără să fie penibilă sau siropoasă. Sigur au avut niște scenariști foarte buni. Așa că dacă aveți timp, nu ezitați și uitați-vă la el.

Filmul a câștigat două premii la Sundance Film Festival în 2011. Regia a fost semnată de Drake Doremus.

Nota IMDB: 6.7

Nota Rotten Tomatoes: 73%

Nota Cronix: 8.0

Taguri:, , ,

8 / 10

07.09.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.