Le Tableau (2011) – cronică film

După ce am văzut o grămadă de porcării în cadrul festivalului Anim’est, am ajuns, în sfârșit, și la un film bun, difuzat în penultima seară a festivalului, Tabloul (Le Tableau).

Tabloul este ultimul film de animație al lui Jean-Francois Laguionie, un animator-regizor de care au nu mai auzisem până acum, dar mi se pare demn de urmărit. Filmul are un subiect inedit: personajele unor tablouri abandonate decid să pornească în căutarea pictorului lor, pentru a-l convinge să-și termine lucrările. Povestea trece prin mai multe tablouri: un nud pictat la Veneția (o iubire mai veche a pictorului), un autoportret, o scenă de bătălie, un castel lângă o pădure și un arlechin. Povestea începe la castel unde personajele neterminate sau doar schițate sunt alungate în pădure de personajele terminate.

Filmul are și momente amuzante, o poveste frumoasă și este realizat extrem de artistic, ca o pictură modernă de la un capăt la altul. Filmul ar fi fost pentru mine o și mai mare încantare dacă nu aș fi stat în sală lângă trei fete care comentau în continuu.

Finalul filmului parcă e prea studiat și cade în cele din urmă într-un clișeu siropos, însă, în rest, filmul e chiar drăguț, merită să-l vedeți.

Taguri:, , , ,

9 / 10

14.10.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.