In Time (2011): Îți poți cumpăra propria nemurire?


Regizat de Andrew Niccol, filmul In Time ne propune o altă abordare a realității: Cum ar fi dacă ai putea să-ți cumperi propria nemurire? Și cum ar fi să nu mai îmbătrânești după 25 de ani?

In Time, tradus la noi “În Timp”, ne prezintă o lume în care moneda de schimb nu mai este banul, ci timpul concret care poate fi procurat destul de greu, după cum se va vedea în film.

Justin Timberlake, deși nu e un actor prea bun, reușește să facă un rol decent interpretându-l pe Will, un tânăr acuzat pe nedrept de moartea unui bogătaș. Primind cadou un secol  de trăit, Will reușește să intre în lumea bogătașilor unde o va cunoaște pe Sylvia, fata unui milionar in “timp”, interpretată de Amanda Seyfried, cunoscută publicului mai ales din filmele “Letters to Juliet” și “Red Riding Hood”. Între cei doi se infiripă o poveste de dragoste, nu atât îmbibată cu sirop, ci cu multă adrenalină, dat fiind că pe urmele celor doi protagoniști se află Gardienii Timpului, cei care stopează transferul ilegal de timp. În această aventură, cei doi actori se transformă într-un fel de haiduci moderni, care subminează autoritatea sistemului.

Filmul este un SF domol, fără arme cu laser, mutanți sau teleportări și alte chestii specifice acestui gen, fiind inserate câteva scene de acțiune, suficiente cât să te țină cu răsuflarea tăiată până la final. Evident că nu putea lipsi povestea de dragoste, ce apare presărată în film precum zahărul pudră de pe o prăjitură.

Ce mi-a plăcut: Filmul ridică mai multe probleme, una dintre ele fiind “nemurirea”.  Chiar ai fi fericit dacă ai știi că poți trai un secol, ținând cont de faptul că “mintea îmbătrânește și trupul ramâne mereu tânăr?”

Filmul este interesant ca metaforă pentru lumea în care trăim, unde timpul (dar și fericirea, sănătatea, împlinirea) înseamnă bani.

Un trailer al filmului puteți vedea aici.

Nota IMDB: 6.5

Nota Rotten Tomatoes: 55%

Taguri:, , , , , , , ,

7 / 10

23.02.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.