How to train your dragon (2010), o animație despre prietenie


Câștigător a 10 premii Annie Awords, premiile Asociației Internaționale a Filmului de Animație, How to train your dragon este o animație foarte reușită, personajele fiind extrem de expresive și amuzante, iar scenele de aventură te pironesc de-a dreptul în scaun.

Regizat de Chris Sanders, cel care a mai regizat “Lion King” și “Beauty and the Beast”, cât și a lui Dean Deblois, filmul “How to train your dragon” îi va incanta foarte tare nu numai pe copii, ci și pe adulți.

Bazat pe cartea autoarei britanice Cressida Cowell, de care nu auzisem pâna la “Cum sa-ti dresezi dragonul”, filmul dă viață unei lumi populate de  vikingi,  marcată de secole întregi de luptă împotriva dragonilor.

Cel mai de temut inamic al dragonilor este căpetenia de trib, Stoick the Vast (Gerard Butler), care incearcă să predea ștafeta de războinic fiului său, Hiccup (Jay Baruchel).

Hiccup, protagonistul principal al filmului, nu intră deloc în tiparele unui viking. Deși inteligent și haios, el nu dispune de forța fizică necesară doborârii unui dragon. Însă, printr-un mecanism ingenios, el reușeste să prindă unul dintre cei mai temuți dragoni ai vremurilor, Night Fury, despre care nici cărtile nu scriseseră mare lucru. Relația dintre “temutul” Night Fury și Hiccup răstoarnă tradiția implantată de secole asupra dragonilor.

Trailerul aici.

Nota IMDB: 8.2

Nota Rotten Tomatoes: 9.8

Taguri:, , , , ,

9 / 10

22.02.2012 Publicat de carla

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.