Eden Lake (2008) – Din lac în puţ


Dacă îţi place Fassbender, ar trebui să te uiţi la Eden Lake, un film în care actorul îşi mai arată o dată pectoralii, de parcă în 300 nu-l văzusem destul de bine.

Filmul este, desigur, un eseu pe tema efemerităţii, o simfonie a fricii, urii şi violenţei. Sau poate e doar un film de serie B, cu mult sânge, urmăriri prin pădure şi suspans de o calitate inferioară.

Filmul e despre un cuplu care petrece un weekend în aer liber, pentru ca Fâsbender s-o ceară de nevastă pe domnişoara educatoare.

Kelly Reilly, actriţa din rolul principal, e o pistruiată cu picioare lungi, care spre final va fi atât de murdară şi de urât mirositoare, că sigur o să vă trezească un sentiment de milă.

Potenţialul poveştii era bun, dar regizorul James Watkins ratează colosal prezentarea tensiunii dintre clasele sociale şi o dă în nişte sentimentalisme ambigue, cu o garnitură gore.

La final am avut două senzaţii: una de bucurie că eu totuşi nu omor oameni şi alta de dezgust faţă de cum îşi cresc unii copiii.

Filmul merită văzut pentru a studia cum nu trebuie făcut un film de groază şi, evident, pentru pectoralii lui Fâsbender.

Dar dacă vreţi să vedeţi o capodoperă pe o poveste similară, uitaţi-vă la Funny Games, cu Michael Pitt.

Link Eden Lake

Link Funny Games

Taguri:, , , , , , , , , ,

3 / 10

27.04.2012 Publicat de adrian

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.