Drive (2011), un film enervant de lent


Drive, tradus la noi cu Cursa, e un film care îmbină agresivitatea cu lentoarea, iar personajul principal interpretat de Ryan Gosling scoate cuvintele atât de rar, încât în primul sfert de film te întrebi dacă nu cumva te uiți la un un film cu un mut retardat.

Regizorul construiește povestea în jurul personajului interpretat de Ryan Gosling, cascador în filme, dar și rege al șoselelor atunci când vine vorba de jafuri, care se îndrăgostește de vecina lui, Irene, interpretată impecabil de Carrey Muligan. Cei doi, din păcate, nu fac sex, așa cum ne-am aștepta, singura apropiere carnală fiind un sărut pasional într-un lift, înaintea unei scene de un sadism și o violență extreme, care te lasă efectiv îngrozit. Filmul are destulă acțiune sângeroasă, cât să te facă să ignori tăcerea bizară a lui Ryan și chiar să empatizezi cu el, dar și câteva scene care umanizează povestea.

Ce mi-a plăcut: Povestea a fost neașteptată, Ryan Gosling a jucat bine, deși părea retardat, iar scenariul s-a concentrat în jurul personalităților personajelor și nu neapărat pe acțiune.

Ce nu mi-a placut: Că nu i s-au dat totuși mai multe replici lui Ryan, iar violența părea uneori din alt film.

Filmul a fost adaptat dupa romanul omonim al lui James Sallis și a fost regizat de Nicolas Winding Refn, care a câștigat cu acest film premiul pentru cea mai bună regie la Cannes.

Un trailer găsiți aici.

Nota IMDB: 8.0

Nota Rotten Tomatoes: 9.3

Taguri:, , , , , , ,

7 / 10

23.02.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.