Crazy, stupid, love (2011): O comedie romantică pentru seri de duminică


Crazy, stupid, love intră în categoria vastă a comediilor americane, însă față de alte comedii romantice hollywoodiene, filmul reușește să câștige și audiența masculină. Exceptând clișeele de la finalul filmului care te fac să te simți jenat că te uiți la așa ceva (e.g. discursurile de iubire ținute de personajele principale în fața unui public, chestie care se lasă cu aplauze și lacrimi), povestea curge funny și se poate spune despre ea ca este cât de cât inedită.

Filmul prezintă povestea unui cuplu cu probleme: Cal, interpretat de Steve Carell, cunoscut publicului din “Virgin la 30 de ani” și Julianne Moore, cunoscută mai ales din “The Hours” și “The Kids are all right”. Deoarece sunt căsătoriți de 25 de ani, în viața lor nu mai există cine știe ce pasiune, motiv pentru care Julianne Moore, interpreta personajului Emily îl inșeala pe Cal cu un coleg extrem de plictisitor, contabil. Partea inedită a filmului este procesul de învățare a seducției prin care trece Cal, transformându-se din anostul soț blazat, într-un mare Don Juan. Cel care îl introduce în tainele seducției, nu este nimeni altul decât Ryan Gosling, un actor cu mare priză la publicul feminin.

Ce mi-a plăcut: Întregul proces de învățare a seducției prin care trece Cal, de la schimbarea garderobei până la corectarea poziției corpului. Este destul de interesant de observat cât de mult contează poziția corpului în actul seducției.

Scene care nu mi-au plăcut: 1. Faptul că, deși este educat de Jacob Palmer, interpretat de Ryan Gosling, să agațe femei în baruri, Cal rămâne tot un prostovan cu idei fixe, ceea ce ne arată încă o dată că după o anumită vârstă e mai greu să îți schimbi ideile.

2. Discursul patetic ținut de copil la absolvire și, mă rog, toată scena hollywoodiana de împăcare.

Filmul a fost regizat de Glenn Ficarra și John Requa, care au mai regizat “I Love You Phillipe Morris”.

Un trailer gasiti aici.

Nota IMDB: 7.5

Nota Rotten Tomatoes: 7.8

Taguri:, , , , , , , , ,

7 / 10

23.02.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.