Cinci filme pe care ar trebui să le vedeţi Paştele ăsta


De obicei în perioada asta a anului, pe fondul postului mai mult sau mai puţin negru şi a pregătirilor gastro-intestinale, oamenii nu prea au timp de filme, cel puţin până după Înviere, cînd, printre ciocniri de ouă şi pahare de vin, ajung inevitabil să se uite la “Isus din Nazaret” al lui Zefirelli, singurul film pe care TVR1 îl dă de 20 de ani încoace. Dacă doriţi să mai schimbaţi totuşi registrul, iată ce puteţi urmări.

1. The greatest story ever told (1965) Cu: Max von Sydow, Charlton Heston, Angela Lansbury.

O abordare clasică asupra vieţii lui Iisus Hristos de la naştere şi până la Înălţare. Are avantajul unei distribuţii de excepţie şi faptul că, spre deosebire de Iisus din Nazaret al lui Zefirelli, durează doar trei ore, nu şase.

Trailerul aici.

 

2. The Passion of the Christ (2004) Cu: Jim Caviezel, Maia Morgenstern, Monica Belluci.

Considerat, pe bună dreptate, cea mai bună ecranizare biblică a ultimilor ani, filmul regizat de Mel Gibson relatează ultimele 12 ore ale lui Iisus înainte de Răstignire. Dialogurile sunt integral în ebraică, latină şi aramaică iar violenţa este în unele scene dusă la extrem.

Trailerul aici.

3. Life of Brian (1979) Cu: John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman.

O parodie biblică destinată celor foarte deschişi la mine şi cu simţul umorului, “Viaţa lui Brian” urmăreşte aventurile spumoase ale lui Brian, un ilustru necunoscut născut de Crăciun, într-un staul, care este frecvent confundat cu Mesia.

Trailerul aici.

 

4. Easter Parade (1948) Cu: Judy Garland, Fred Astaire.

Un muzical vesel şi uşurel pentru toată familia despre un cuplu de dansatori, nimeni alţii decât Garland şi Astaire, care se pregătesc pentru Parade de Paşte.

Trailerul aici.

 

5. Hop-Top (2011) Voci: James Marsden, Russel Brand, Hank Azaria.

Cu siguranţă nu cel mai profund film despre Paşte din istorie, Hop e un desen animat cu iepuri. Foarte mulţi iepuri. Cel mai probabil o să adormiţi la el, dar copiii dumnevoastră o să-l adore.

Trailerul aici.

 

 

Taguri:, , , , , , ,

10 / 10

11.04.2012 Publicat de radu

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.