Cele mai așteptate filme SF din 2013

2013 se anunță a fi destul de bogat în filme SF, multe urmând să fie lansate spre sfârșitul anului, însă cred că merită așteptarea. Cele mai interesante mi se par Gravity, World War Z, Pacific Rim, Elysium, After Earth și Oblivion.

 

 

 

1. Gravity am crezut că se lansează în 2012, dar se pare că producătorii l-au programat pentru 4 octombrie 2013. Un astronaut (George Clooney) rămâne singurul supraviețuitor dintr-o misiune de reparare a telescopului Hubble. În film mai joacă Sandra Bullock. Robert Downey Jr trebuia să joace și el în film, dar a renunțat din cauza programului prea încărcat. Gravity a fost regizat de Alfonso Cuaron. Trailerul aici.

 

2. World War Z va fi lansat abia în iunie 2013 in SUA și se anunță a fi destul de bun. Regizat de Marc Forster și cu Brad Pitt în rolul principal, filmul spune povestea unui angajat de la Națiunile Unite care încearcă să salveze lumea de la dispariție. World War Z este despre o epidemie care transformă omenirea în zombi. Subiectul nu e nou, să sperăm că povestea e diferită față de alte filme de acest gen. Trailerul aici.

 

3. The Hunger Games: Catching Fire este continuarea la The Hunger Games din 2012, cu Jennifer Lawrence și Josh Hutcherson în rolurile principale, un mare succes la public. Acțiunea filmului este plasată într-un viitor apocaliptic, pe ruinele unui continent apus, America de Nord, acum transformată în națiunea Panem. Lansarea filmului este programată pentru noiembrie 2013 în America. Trailerul nu a apărut încă.

 

4. Pacific Rim este un amestec de fantasy cu science fiction, despre oameni care conduc roboți și se bat cu extratereștri. Filmul este realizat de Guillermo del Toro, care a declarat că i-a venit ideea pentru film uitându-se la picturile și gravurile lui Goya. În film o să-l vedem pe Ron Perlman într-unul din rolurile principale. Filmul va fi lansat în iulie 2013 în America. Trailerul aici.

 

5. Ender’s Game este regizat de Gavin Hood și are acțiunea plasată într-un viitor îndepărtat, la 70 de ani de la ultimul război cu extratereștrii. Filmul este despre un copil care merge să se pregăteasca la o stație spațială pentru o nouă invazie. Ender’s Game este adaptat după seria de cărți cu același nume scrisă de Orson Scott Card. În film o să-i vedem pe Abigail Breslin, Harrison Ford, Ben Kingsley și Asa Butterfield. Filmul va fi lansat în noiembrie 2013 în America. Trailerul aici.

 

6. Oblivion este regizat de Joseph Kosinski și va fi lansat în aprilie 2013. Acțiunea filmului este plasată într-un viitor în care Pământul a fost distrus de o invazie extraterestră, iar oamenii sunt nevoiți să locuiască la zeci de kilometri de pământ, printre nori. Tom Cruise joacă rolul unui reparator de drone, care salvează o femeie dintr-o navă spațială prăbușită. Trailerul aici.

 

 

7. After Earth este regizat de M. Night Shyamalan și îi are în rolurile principale pe Will și Jaden Smith. Ei se prăbușesc cu o navă pe Pământ și sunt nevoiți să supraviețuiască, dat fiind că Pământul nu mai e așa cum îl știm noi, ci un loc periculos, părăsit de oameni cu mult timp în urmă. Filmul va fi lansat în România pe 7 iunie 2013.
Trailerul aici.

 

8. Elysium este un thriller SF, scris și regizat de Neill Blomkamp, cel care a regizat/scris și District 9. În film o să-i vedem pe Matt Damon, Jodie Foster și Diego Luna. Acțiunea filmului se petrece în anul 2159 pe o stație spațială denumită Elysium, unde trăiesc bogații, și pe o planetă Pământ, ajunsă în mizerie, destinată săracilor. Filmul are multă acțiune, suspans și violență. El va fi lansat pe 9 august 2013 în America. Trailerul aici.

 

9. Star Trek Into Darkness este regizat de J.J. Abrams și îi are în rolurile principale pe Chris Pine, Zoe Saldana, Simon Pegg, Anton Yelchin, Zachary Quinto și Karl Urban. În film, Pământul se află într-o situație de criză, așa că echipajul navei Enterprise va trebui să îl salveze. Filmul va fi lansat pe 17 mai 2013 în America. Trailerul aici.

 

 

10. Iron Man 3 este regizat de Shane Black și nu de Jon Favreau, cel care a regizat Iron Man 1 și 2. În rolurile principale îi avem pe Robert Downey Jr., Guy Pearce, Gwyneth Paltrow și Rebecca Hall. Filmul va fi lansat în România pe 3 mai 2013. Trailerul aici.

 

 

 

Taguri:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

10 / 10

26.01.2013 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.