Cele mai așteptate filme SF din 2012

2012 aduce câteva filme SF cu povești interesante: bucle temporale și călătorii în timp, naziști pe Marte, Brad Pitt bătându-se cu zombi, George Clooney astronaut și mult așteptatul Alien 5.

1. Prometheus
Al cincilea film din seria Alien, Prometheus are acțiunea plasată înaintea primului Alien, cel din ’79. Prometheus este un SF horror regizat de Ridley Scott, în care sperăm să aflăm originea extratereștrilor cu care s-a tot luptat Ellen Ripley. În film joacă Charlize Theron, Noomi Rapace și Michael Fassbender. Filmul se va lansa în România pe 8 iunie 2012. Trailerul aici.

 

2. Gravity
Un astronaut (George Clooney) rămâne singurul supraviețuitor dintr-o misiune de reparare a telescopului Hubble. În film mai joacă Sandra Bullock. Filmul este în post-producție, lansarea lui fiind estimată pentru noiembrie 2012. Robert Downey Jr trebuia să joace și el în film, dar a renunțat din cauza programului prea încărcat. Un trailer teaser aici.

 

3. Looper
Regizat de Rian Johnson, Looper vine cu un subiect iubit de pasionații de filme SF, călătoria în timp. În film joacă Bruce Willis, Emily Blunt, Joseph Gordon-Levitt. Povestea este despre o buclă temporală în care este prins personajul Joe, jucat de Joseph Gordon Levitt și Bruce Willis, care nu găsește altă soluție de a scăpa decât prin sinucidere. Premiera în România va fi pe 28 septembrie 2012. Trailerul aici.

 

4. World War Z
Filmul va fi lansat abia în decembrie 2012 și se anunță a fi destul de bun. Regizat de Marc Forster și cu Brad Pitt în rolul principal, filmul spune povestea unui angajat de la Națiunile Unite care încearcă să salveze lumea de la dispariție. World War Z este despre o epidemie care transformă omenirea în zombi. Subiectul nu e nou, să sperăm că povestea e diferită față de alte filme de acest gen. Trailerul aici.

 

5. The Dark Knight Rises
Regizat de Christopher Nolan, filmul este o continuare a celebrului The Dark Knight. Batman este jucat tot de Christian Bale. În alte roluri îi putem vedea pe Joseph Gordon Levitt și Gary Oldman. Filmul va fi lansat în America pe 20 iulie. Trailerul aici.

 

 

6. Lockout
Tradus la noi cu Misiune pe MS One, filmul este despre o închisoare, situată undeva în spațiu, unde sunt ținuți captivi cei mai periculoși criminali. Când fiica președintelui american, se duce cu o misiune umanitară pe platforma spațială, ea este luată captivă, împreună cu echipajul de pe Ms One, de către deținuții de acolo. În schimbul libertății ei, agentul Snow (Guy Pearce) este trimis de către președintele Warnock pentru a o salva pe fiica acestuia. Filmul va avea premiera pe 27 aprilie. Trailerul aici.

7. Cloud Atlas
Regizat de Tom Tykwer și Andy Wachowsky, filmul spune șase povești, plasate în contexte temporale și spațiale diferite, care ajung să se intersecteze într-un fel sau altul. Povestea pare asemănătoare cu Babel. În film joacă Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Susan Sarandon și Hugh Grant. Trailerul filmului încă nu a apărut și nici data de lansare.

 

8. The Hunger Games
Un film în regia lui Gary Ross, care s-a și lansat în România, cu acțiunea plasată într-un viitor apocaliptic, pe ruinele unui continent apus, America de Nord, acum transformată în națiunea Panem. Aceasta este formată din 12 districte, iar în fiecare an sunt aleși câte 2 reprezentanți ai fiecărui district, un băiat și o fată, pentru a participa la concursul sângeros numit Jocurile Foamei. În film joacă Josh Hutcherson, Elizabeth Banks și Donald Sutherland. Trailerul aici.

9. Total Recall
Filmul se anunță a fi bun, mai ales că este după nuvela We Can Remember It For You Wholesale de Philip K. Dick, o poveste despre vise și realitate. Total Recall este regizat de Len Wiseman și îl are în rolul principal pe Colin Farrell. În film mai joacă Jessica Biel, Kate Beckinsale și Ethan Hawke. Filmul este un remake după celebrul Total Recall din 1990 cu Arnold Schwarzenegger și Sharon Stone. Premiera în România va fi pe 10 august. Trailerul aici.

10. Iron Sky
Gândit ca o comedie SF, producția finlandeză Iron Sky este despre niște naziști, refugiați în 1945 pe Lună, unde își construiesc o adevărată armată, într-o bază bineînțeles secretă. Ei plănuiesc să invadeze Pământul undeva în anul 2018. Filmul este regizat de Timo Vuorensola și este realizat cu un buget foarte mic. Trailerul aici.

 

11. Battleship
Filmul este regizat de Peter Berg și realizat de Hasbro, compania care a făcut Transformers. Cântăreața Rihanna a primit rolul unui ofițer marin, o femeie dură pentru care armele nu mai prezintă nicio enigmă, care pornește, alături de echipa ei, într-o bătălie împotriva unor extratereștrii. Din distribuția filmului mai fac parte: Liam Neeson, Alexander Skarsgard și Brooklyn Decker. Filmul a avut deja premiera în România. Trailerul aici.

 

12. Universal Soldier: A New Dimension
Un nou film cu Van Damme în rol de soldat universal e binevenit pentru serile în care dorim filme de acțiune cu care să ne spălăm creierul, producătorii gândindu-se să readucă în atenția fanilor soldații-roboți. În film mai joacă Dolph Lundgren, iar efectele speciale vor fi spectaculoase. Filmul va fi bineînțeles 3D și va fi lansat în mai în America. Trailerul aici.

 

Taguri:, , , , , , , , , , , , , , ,

10 / 10

27.04.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.