Carnage (2011), jonglerie cu 4 actori

Dacă vă plac piesele de teatru, atunci cu siguranță o să vă placă și Carnage, un film făcut după o piesă de teatru, scrisă de Yasmina Reza, regizat de Roman Polanski și filmat în timp real. Recunosc că nu mă așteptam la mare lucru când am ales să văd Carnage, doar auzisem că este cu patru actori. Filmul m-a surprins plăcut și nu m-a plictisit nicio secundă. Cei patru actori, Kate Winslet, Jodie Foster, Christoper Waltz și John C.Reilly joacă excepțional.

Carnage, tradus la noi cu Doamne, ce măcel!, este despre două cupluri, Kate Winslet-Christopher Waltz, Jodie Foster-John C. Reilly, care se întâlnesc pentru a ajunge la o înțelegere, după ce băieții lor s-au bătut într-un parc. Inițial, discuția decurge calm, cei patru par că fac eforturi să se înțeleagă, însă pe parcurs situația degenerează, iar bunele maniere sunt lăsate la o parte.

Toată acțiunea filmului se petrece într-un apartament din Brooklyn, decorat modern, casa familiei Longstreet (cuplul Foster-Reilly), unde cei patru trec prin tot felul de stări și emoții, de la amabilitate până la furie, greață, plâns, ironie, ură, râs, isterie, beție și lehamite.

Jodie Foster are rolul nevestei aproape scriitoare, pasionată de expresionismul german, care și-a dorit mai mult de la viață, însă trăiește alături de un agent de vânzări mediocru, în timp ce Kate Winslet este o nevastă de avocat, cochetă, neglijată de soț, care mai tot filmul vorbește la telefon cu clienții lui, ignorând problemele familiale.

Carnage este foarte amuzant și suficient de alert cât să nu simțiți cum trec cele 80 de minute de film, în care soții Cowan (Kate Winslet-Christopher Waltz) par că nu mai reușesc să plece din apartamentul soților Longstreet, deși au câteva tentative, însă de fiecare dată sunt întorși din drum de la lift de o nouă problemă care trebuie discutată (hamsterul lăsat fără inimă în fața blocului), o invitație la o cafea sau niște insulte adresate în ultimul moment.

Dacă nu ați văzut până acum Carnage, eu zic să vă faceți timp să îl vedeți, nu o să regretați și o să vă dea o stare bună, mai ales că replicile sunt inteligente și amuzante, lucru mai rar întâlnit în ultima vreme la o comedie.

Nota IMDB: 7.3

Nota Rotten Tomatoes: 72%

Nota Cronix: 9.0

Taguri:, , , , , , ,

9 / 10

11.05.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.