Bel Ami (2012): Robert Pattinson strică tot filmul


Deși are o distribuție bună (Uma Thurman, Kristin Scott Thomas, Christina Ricci), Bel Ami este un film foarte slab și plictisitor. Robert Pattinson trebuia să joace un rol de parvenit seducător, însă nu i-a reușit mai mult de un rol de figurant. Tot filmul zâmbește tâmp, iar la final are un acces de isterie, care nu îi iese nici ăsta.

Filmul este despre un tip cam sărman, Georges Duroy (Robert Pattinson), care reușește, într-un mod bizar și prea puțin plauzibil, să intre în cercurile din înalta societate, unde, deși e un mare prostovan, are un cuvânt de spus în politica externă a Franței. După ce seduce trei femei, jucate de Uma Thurman, Kristin Scott Thomas și Christina Ricci, Georges Duroy devine din ce în ce mai avid de bani și mai implicat în politică. Lucru deloc conturat în film, însă cam așa reiese într-un mod foarte vag.

Robert Pattinson face un rol neconvingător și tot filmul pare un retardat lipsit de creier. Nici scenele de pasiune nu sunt reușite, fața tâmpă a lui Pattinson practic strică toată atmosfera. De altfel, atmosfera Parisului de secol XIX e redată foarte puțin, așa că nici măcar pentru asta nu merită să vă uitați la film.

Filmul este o adaptare a cărții Bel Ami de Guy de Maupassant și a fost regizat de Declan Donnellan și Nick Ormerod, regizori de care nu am auzit până la filmul ăsta, însă din câte am văzut pe imdb nici nu au făcut mare lucru.

Nota Cronix: 3.0
Nota IMDB: 5.6
Nota Rotten Tomatoes: 40%

Taguri:, , , , , , ,

3 / 10

16.05.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.