În necunoștință de cauză, de Amélie Nothomb

Dacă sunteți în căutare de cărți ușurele pe care să le citiți în tren, în sala de așteptare la dentist sau în avion, romanul În necunoștință de cauză, al scriitoarei de origine belgiană, Amélie Nothomb, ar putea fi o alegere bună și relaxantă. Romanul are o tentă autobiografică, nu știu dacă e chiar autobiografică și nici nu mi-am bătut capul să aflu. Personajul principal este chiar Amélie, care povestește experiențele ei prin Japonia, înainte să se apuce serios de scris. Cartea are părți amuzante despre diferitele diferențe culturale, mai ales culinare, dintre japonezi și europeni, dar și emoționante, despre peisajele și oamenii din Japonia. Partea în care Amélie merge singură, pe munte, undeva pe lângă Fuji, este chiar frumoasă.

Subiectul cărții e foarte simplu: ajunsă în Japonia cu o bursă, Amélie încearcă să mai facă rost de bani dând meditații. Așa îl cunoaște pe Rinri, un tânăr japonez cu care are o relație, pe care o putem urmări în cele 285 de pagini, atât cât are ediția de la Polirom. Cartea se citește foarte repede, așa că dacă aveți un drum mai mare de parcurs, ar fi bine să vă mai luați o carte la voi.

Nu prea mă omor după stilul scriitoarei Amélie Nothomb, după cum spuneam și aici, însă În necunoștință de cauză mi-a plăcut. Deși autoarea e cam narcisistă în unele momente, povestea e poetică și amuzantă.

Cartea a apărut la Polirom în 2008. O mai găsiți încă redusă prin librării la 10 lei.

Taguri:, , , ,

7 / 10

11.06.2012 Publicat de ela

Comentează

* Toate campurile sunt obligatorii.